VEELGESTELDE VRAGEN

Moet ik een afspraak maken om langs te komen?

Een afspraak is niet verplicht voor een bezoek aan de winkel, maar wel handig. Zo kunnen we je sneller verder helpen.  Voor onze diensten zoals oogmetingen of een contactlenscontrole maak je best wel een afspraak. Dat kan via de website of telefonisch via het nummer 011 / 21 55 22

 

Waar kan ik parkeren?

Wij hebben gratis parking voor de deur. Indien hier geen plaats is kan je 50 m verder op het plein van de school gratis parkeren.

 

Kan ik gemakkelijk binnen met een rolstoel of kinderwagen.

Aan de voordeur hebben we een helling waardoor je comfortabel met een rolstoel of kinderwagen binnen kan.stoel of kinderwagen?

Brillen

Hoe moet ik mijn bril onderhouden?

Verwen je ogen, koester je bril. Het goed onderhouden van je bril is van essentieel belang. Het verlengt de levensduur van je montuur en glazen. Enkele tips:
– Zet je bril steeds met beide handen op en af om te vermijden dat hij scheef trekt. Stel de pasvorm van je montuur nooit zelf aan. Kom regelmatig langs om je montuur te laten bijstellen en onderhouden.
– Berg je bril altijd op in een brillenetui. Stop je bril niet los in je tas en leg hem niet op de bolle zijde van je glazen.
– Vermijd krassen:
o Poets je glazen dagelijks met onze reinigingsspray die je gratis kan komen bijvullen in de winkel. Reinig je glazen niet met afwasmiddel of zeep. Deze zijn vaak te agressief en kunnen doffe plekken veroorzaken op het montuur of de glazen. Let ook op met chemische producten zoals aceton, lijm, schoonmaakmiddelen, parfum of haarlak.
o Poets je glazen met het brillendoekje dat je bij de bril hebt gekregen of gebruik een zachte microvezeldoek die u bij ons kan verkrijgen. Gebruik nooit tissues, je trui of hemd, want die bevatten houtvezels die je glazen kunnen beschadigen.
– Opgelet met de hitte! Stel je bril nooit bloot aan extreme hitte.
o Laat je bril nooit in de auto liggen bij hoge temperaturen, ook niet onder in het handschoenkastje. Door de hitte kan de ontspiegelingslaag van je glazen onherstelbaar barsten.
o Voorkom plotselinge temperatuurswisselingen. Je bril even snel onderdompelen in heet water, of te dicht bij de barbecue staan, kunnen schadelijk zijn voor je ontspiegelde brillenglazen.
o Leg je bril niet te dicht in de buurt van een warmtebron zoals een radiator en draag hem niet in de sauna.
– Na 1 of 2 jaar kan je bril beginnen te verkleuren. Dit komt door het gebruik van zonnecrèmes, make-up,… Maar de grootste boosdoener is het zout dat via transpiratie vrijkomt: zout tast bijna alle metalen en kunststoffen aan. Reinig daarom naast de glazen ook regelmatig het montuur. Spoel je bril geregeld af onder stromend water of gebruik een brillenbadje voor een grondige reiniging.

Krijg je je bril niet proper? Laat ons je bril dan ultrasoon reinigen. Bij aankoop van je bril nodigen wij jou graag uit voor een gratis onderhoud. Je bril wordt gepoetst, alle schroefjes vastgezet en je glazen ondergaan een kwaliteitscontrole. Zo zit hij weer perfect.

Ik heb al een mooie bril. Kunnen jullie daar nieuwe glazen in zetten?

Wij kunnen de glazen in jouw bril vervangen door nieuwe glazen. Kom langs bij ons in de winkel voor advies en mogelijkheden.

Wat is het verschil tussen multifocale en enkelvoudige glazen?

Enkelvoudige glazen hebben over het hele glas dezelfde sterkte, dit kan bijvoorbeeld voor ver of voor nabij zijn. In een multifocaal glas zijn meerdere sterktes verwerkt. Met het bovenste gedeelte kijkt u in de verte, met de tussenzone naar de computer of het dashboard en met het onderste gedeelte leest u. Verder bestaan er ook nog boostglazen, computerglazen of roadpilotglazen. Elk glas heeft zijn specifieke voor- en nadelen. Wij geven je hier graag het gepaste advies over.

Wat als ik niet aan mijn bril kan wennen?

Geniet van de tevredenheidsgarantie binnen onze garantieservice. Wij doen er alles aan zodat jij tevreden bent met je aankoop! Neem zeker contact met ons op als je problemen hebt met je nieuwe bril, wij zoeken altijd een oplossing. Als je na je aanpassingsperiode van 6 weken nog niet gewend bent aan je glazen dan vervangen we deze kosteloos. Lees meer over onze garanties op de website.

Lenzen

Welke soort lenzen bestaan er?

Wij hebben o.a. dag-, 2-weekse-, of maandlenzen in ons assortiment. Dit kan enkel voor ver of multifocaal. Je kan je lenzen best afstemmen op jouw ogen en levensstijl. Onze lensspecialist adviseert je graag welk soort lens het meest geschikt is voor jouw ogen.

Hoe vaak moet ik een lenscontrole doen?

We willen graag dat je nog jarenlang zonder problemen van jouw lenzen kan genieten. Daarom adviseren wij om elk half jaar je ogen te laten controleren door onze contactlensspecialist. We nemen je zicht, draagcomfort, toestand van je lenzen en gezondheid van je ogen onder de loep. Tijdens deze controle kunnen we je bijstaan met advies over de laatste nieuwe lenzen en producten.

Mijn lenzen zijn vertraagd in leveringstijd. Wat nu?

Bij een aantal van onze leveranciers is de productie en levering van enkele contactlenzen of vloeistoffen vertraagd. Deze kan soms zelfs oplopen tot enkele weken. Helaas is dit een wereldwijd probleem door een toegenomen vraag en een tekort aan grondstoffen of transport. Wij kunnen voor jou nakijken en opvolgen of er ook op jouw lenzen een stockprobleem is.
Bestel je lenzen dus zeker tijdig. Heb je je lenzen toch dringend nodig? Wij gaan voor jou op zoek naar een passend alternatief.

Lenzen voor kinderen: vanaf welke leeftijd kan dit en is het veilig?

De leeftijd waarom kinderen klaar zijn voor contactlenzen verschilt van kind tot kind, er is geen minimumleeftijd. Je kind moet er vooral helemaal zelf voor openstaan! Bespreek dit altijd even met je oogarts. De nieuwste lenzen zijn van een hoog zuurstofdoorlatend materiaal en kunnen geen kwaad voor het oog. Het is vooral belangrijk dat je kind er zorgvuldig en hygiënisch mee om kan gaan. Wij zorgen voor een goede begeleiding, controles en instructies voor het juiste onderhoud, zodat dit op een veilige manier kan gebeuren.

Wat kan ik doen om me voor te bereiden op een contactlenscontrole?

Draag je nog geen lenzen? Dan kan je weinig doen om je voor te bereiden op je oogmeting. Wij starten een basismeting, geven je alle info om te starten en begeleiden je stap voor stap hoe het moet.
Ben je nieuw bij ons en wens je graag een grondige meting en aanpassing van je contactlenzen, dan adviseren wij je je lenzen ruime tijd vooraf uit te nemen, bij voorkeur de dag voordien.
Ben je al klant bij ons, wens je een controle van je lenzen en moet enkel de sterkte misschien wat bijgesteld worden? Dan adviseren wij je op controle te komen met je lenzen aan, die bij voorkeur halfweg je draagtijd zijn. We nemen je zicht, draagcomfort, toestand van je lenzen en gezondheid van je ogen onder de loep.

Oogmeting

Is een zonnebril op sterkte belangrijk?

Het is van belang niet alleen je ogen maar ook je oogleden te beschermen tegen schadelijk UV-licht. Dit onderdeel van je lichaam kan je namelijk niet insmeren met zonnecrème.
Bescherming tegen de zon kan op veel manieren. Een zonnebril kan op jouw correctie gemaakt worden. Met onze zonneglasactie heb je hier 50% korting op. Ook kan je een zonnebril zonder correctie dragen, al dan niet gecombineerd met contactlenzen. Je kan werken met een zonneclip die je op maat van je optische bril laat maken, een overzetbril of meekleurende glazen. Voor elk budget is er wel een oplossing!

Kan ik een skibril of sportbril ook op sterkte krijgen?

Ben je veel op de baan of doe je een water- of bergport? Je kan kiezen voor gepolariseerde glazen of gaan voor een skibril of sportbril op sterkte! Na een vergelijking met andere merken kozen wij voor een samenwerking met Evil Eye. Een bijzonder voordeel is dat elk model met correctie gemaakt kan worden: met directe verglazing of met een binnenclip, multifocaal of unifocaal. Ga voor zonneglazen, meekleurende glazen of gewone witte glazen. Het kan allemaal.

Heb ik een voorschrift nodig als ik wil langskomen voor een nieuwe bril?

Je hebt geen voorschrift nodig voor een oogmeting. Als gediplomeerde optometristen kunnen wij alle nodige testen uitvoeren en je meteen verder helpen. Indien nodig verwijzen wij je alsnog door naar de oogarts. In bepaalde gevallen – bijvoorbeeld voor kinderen onder de 18 jaar of hoge correctieglazen – heb je wel een voorschrift nodig. Tot de leeftijd van 18 jaar is er tussenkomst van het RIZIV op je montuur en glazen mits je een voorschrift van de oogarts hebt. Wij maken dit voor je in orde bij aankoop van bril en/of glazen.

Hoe vaak moet ik mijn ogen laten meten?

De gezondheid van je ogen kan snel veranderen. Als je tussentijds geen klachten hebt adviseren wij je om een keer om de twee jaar een meting te laten doen bij een gediplomeerde opticien of oogarts. Je kan bij ons langskomen voor een screening van je ogen. We zullen samen met jou bekijken of een uitgebreide oogmeting voor jou van belang kan zijn. Bij problemen zullen wij jou steeds doorverwijzen naar een oogarts.
Draag je contactlenzen? Dan raden we je aan om elk half jaar je ogen te laten controleren door onze contactlensspecialist.

Wanneer moet ik de oogdruk laten meten?

Een oogdruktest is een waardevol preventief onderzoek om bijvoorbeeld glaucoom op te sporen. Dit is van belang vanaf de leeftijd van 40 jaar, of jaarlijks wanneer je hier genetische aanleg voor hebt. Net als je bloeddruk voel je dit niet als deze te hoog is. Als we bij deze test onregelmatigheden zien verwijzen wij je onmiddellijk door naar de oogarts.

Wat als ik last heb van nachtblindheid?

Heb jij last van tegenliggers in het verkeer of merk je dat jouw zicht verminderd is bij schemer?
Onze DNEye scanner is zeer nauwkeurig oogmeetapparaat die het mogelijk maakt om uw ogen op meer dan 1.500 hypernauwkeurige punten te onderzoeken. Met behulp van onze DNEye scanner kunnen we je dag/nachtzicht opmeten, de helderheid van de lens en de oogdruk controleren. Deze gegevens kunnen worden gebruikt om je glazen op maat te produceren.
Wat betekent dit precies?
De meeste fabrikanten produceren brillenglazen op basis van een standaard oogmodel, maar in 98% van de gevallen wijkt een oog hiervan af. Bij de productie van een brillenglas kunnen we rekening houden met jouw unieke oogvorm en grootte. Hiermee wordt lichtverstrooiing sterk verminderd en bereik je het scherpst mogelijke zicht!

Hoeveel kost een oogmeting?

Bij de aankoop van een bril en/of glazen is de oogmeting gratis. Indien je enkel een uitgebreide oogmeting wil vragen we een kleine kost. Hiervoor krijg je een waardebon mee. Deze wordt dan bij de aankoop van glazen of bril op een later tijdstip terug in mindering gebracht.

Prijs en terugbetaling

Is een bril niet te duur?

Natuurlijk hangt de prijs van je bril af van welke keuzes je maakt. Iedereen is anders en elke bril is anders. De prijs van je bril is afhankelijk van een aantal keuzes zoals het soort brillenglas, de kleur, ontspiegeling of verdunning van de glazen. Ook kunnen er grote kwaliteit- en prijsverschillen zijn tussen de monturen en verschillende merken.
Gelukkig bestaan er tegenwoordig een aantal kwalitatieve en betaalbare brillenmerken. Je kan bij ons al een budgetvriendelijke oplossing vinden met onze ALL-IN actiebrillen met unifocale glazen vanaf € 149 euro.
Omdat wij Varilux-center zijn met jarenlange ervaring kunnen wij onze klanten korting aanbieden op de catalogusprijs van bepaalde brillenglazen. Hierdoor kan je bij ons terecht voor de kwalitatief beste glazen aan een betere prijs.

Hoeveel kost een multifocale bril?

Net zoals bij de unifocale bril is de prijs afhankelijk van een aantal keuzes die je maakt, en of je kiest voor een standaardglas of maatwerk. Ga je heel goedkoop, dan zal je inboeten aan kwaliteit. Ook voor een multifocale bril kan je bij ons budgetvriendelijke opties vinden. Je moet hiervoor niet terecht bij de ketens, en kan toch genieten van onze goede service. Voor een multifocale ALL-IN actiebril kan je al bij ons al terecht vanaf €299.

Zijn jullie erkend door de mutualiteit?

Optiek Kristien is een onafhankelijke optiekzaak. Je kan voor gelijk welk ziekenfonds bij ons terecht.
Wij kijken na welk ledenvoordeel je hebt en maken de nodige documenten in orde.

Optiek Kristien Hasselt

Optiek Kristien Maris bv

Banneuxstraat 4
3500 Hasselt

011 / 21 55 22
optiek@optiekkristien.be

Ondernemingsnummer
BE0831 963 555

Openingsuren

 • Maandag gesloten
 • Dinsdag: 10u-18u
 • Woensdag: 13u-18u
 • Donderdag: 10u-18u
 • Vrijdag: 10u-18u
 • Zaterdag: 10u-17u
 • Zondag gesloten

Praktisch

 • Gratis parking voor de deur
 • Lid van de Gezinsbond

FACEBOOK    INSTAGRAM

Optiek Kristien Maris bv

Banneuxstraat 4
3500 Hasselt

011 / 21 55 22
optiek@optiekkristien.be

Ondernemingsnummer
BE0831 963 555

Openingsuren

 • Maandag gesloten
 • Dinsdag: 10u-18u
 • Woensdag: 13u-18u
 • Donderdag: 10u-18u
 • Vrijdag: 10u-18u
 • Zaterdag: 10u-17u
 • Zondag gesloten

Praktisch

 • Gratis parking voor de deur
 • Lid van de Gezinsbond

FACEBOOK    INSTAGRAM